Scheen 126, 8501 HK Joure
06 43044153
info@inaterra.nl

Over

Achtergrond & opleiding

Na tien jaar gewerkt te hebben in de kinder- en jeugdpsychiatrie (o.a. als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en ouderbegeleider) startte ik in 2013 mijn eigen praktijk. Mijn ervaring was dat praktische hulp voor gezinnen pas na een lang voortraject van diagnostiek en gesprekken op gang kwam. En dan nog was de hulp vaak lang niet concreet genoeg voor kinderen en hun ouders. Ik leerde gaandeweg dat oplossingen vaak op een ander vlak liggen dan waar de problemen zich manifesteren.

Ina Terra
Ina Terra

Opleiding & Cursus

HBO-Verpleegkunde
Parent Management Training Oregon (pmto.nl)
Post-HBO- Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
HBO-Kindercoach
Training ‘Ik leer anders’ (ikleeranders.nl)
Training ‘Ik leer leren’ (ikleerleren.nl)
Bal-a-vis-x® (bal-a-vis-x.com)

Naast deze opleidingen en cursussen houd ik mij bezig met alles wat te maken heeft met (spirituele) groei, quantumfysica, vernieuwend onderwijs, opvoeding en leren.

Eigen werkwijze

Mijn visie op problematiek van kinderen is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Waar ik opgeleid werd in diagnoses en me vasthield aan protocollen is er een wereld voor mij opengegaan toen ik me ging verdiepen in hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, beelddenken en de werking van onze hersenen.

Daarnaast maakte ik studie van quantum fysica, healing en ‘de nieuwe wetenschap’. We gaan naar een nieuwe wereld waar spiritualiteit (ware religie) en wetenschap zal samenkomen. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons potentieel te ondekken en door deze kennis toe te passen in ons leven zullen we tot ontdekking komen dat we alle antwoorden in onszelf zullen gaan vinden.

Kindercoaching

In de afgelopen twintig jaar heb ik mogen ervaren dat de kinderen die geboren worden steeds verder ontwikkeld zijn. Wijzer, spiritueler, gevoeliger en met speciale gaven. Nee, deze kinderen hebben geen stoornis maar hebben een boodschap.

Sinds 2013 richt ik me vooral op kwaliteiten van kinderen die nu (nog) vastlopen op school of thuis. Dagelijks ga ik samen met kinderen op zoek naar andere manieren van leren en help ze bewust te worden van hun eigen mogelijkheden om dat te doen waar ze voor gekomen zijn.

Omdat ik opgeleid ben ik verpleegkunde, pedagogiek, sociale psychiatrie en manieren van leren kan ik je op vele manieren op weg helpen en bij zeer uiteenlopende (opvoedings-)vragen. Uiteindelijk ombineer ik mijn kennis vanuit de psychiatrie met nieuwe (wetenschappelijke) inzichten die nu voorhanden zijn zonder lange intake procedure of onderzoeken.

Maatwerk voor gezinnen

Ik geef je al na één gesprek praktische ‘tips en tools’ om mee aan de slag te gaan. Ik wil kinderen en hun ouders zo laagdrempelig mogelijk hulp bieden zodat ze al snel weer op eigen kracht verder kunnen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een nuchtere, praktische aanpak. Voor mij telt alleen de glimlach op het gezicht van een kind als iets WEL lukt, als ze zich gehoord voelen en als ze hun passie voor leren weer terugvinden.

Voor ouders ben ik continu op zoek naar manieren om hen te voorzien van de juiste kennis en inzichten zodat zij zelf weer weten wat ze willen en hoe ze dat aanpakken. Vaak hebben ouders niet (meer) door dat ze zelf alle kwaliteiten in huis hebben om hun kind te begrijpen en verder te helpen als het vastloopt op school. Het enige dat mist is de juiste kennis.

Coaching volwasssenen

Volwassenen kunnen in mijn praktijk of online terecht voor kortdurende coaching. Ook bij deze coaching gaat het erom dat je snel op eigen kracht verder kunt. Je kunt bij mij terecht als er sprake is van een burnout, depressie of als je een diagnose hebt als ADHD, ADD of Autisme. Deze coaching is zeer praktisch en gericht op de toekomst. Al in een paar gesprekken zul je merken dat je anders in het leven staat en (weer) mogelijkheden ziet om verder te kunnen.

Contact

    Kindercoach Joure