Scheen 126, 8501 HK Joure
06 43044153
info@inaterra.nl

Leren rekenen

Word een rekenheld met het 100-veld

Heeft je zoon of dochter moeite met het benoemen van getallen, tellen en automatiseren van sommen? Met de methode ‘Word een rekenheld met het 100-veld’ leer ik kinderen ervaren wat rekenen is, waardoor de stap naar het maken van sommen uit boekjes een stuk eenvoudiger wordt.

Snel resultaat

Door de logische opbouw van de methode en het gebruik van beeldmateriaal zien kinderen al snel verbanden. In alle rust neem ik kinderen letterlijk aan de hand bij het oefenen van tellen en plus- en minsommen. Als eenmaal het kwartje gevallen is, kunnen kinderen de stap maken naar het werken met een 100-veld.

Bewegend leren

Leren tellen en rekenen met vloerplaten. Kinderen leren lopend rekenen waarbij ze stappen van links naar rechts maken. Daarbij maken ze de link van ‘stapjes’ en benoemen van cijfers. De vloerplaten hebben 2 kanten. Naast zwarte cijfers, hebben alle cijfers een kleur waarbij ieder paar een ‘vriendje van 10’ vormt.

Leren rekenen

Onthouden van + en –

Met behulp van polsbandjes onthouden kinderen welke kan ze op moeten lopen (‘denken’) bij het maken van plus- en minsommen.

Rekenen met een 100-veld

De volgende stap is het tellen en rekenen op een 100-veld kaartje. Een 100-veld geeft overzicht en kinderen ontdekken hun eigen logica in het rekenveld.

Leermiddelen rekenen beelddenken

Inhoud rekenpakket

Het rekenpakket is met zorg samengesteld waardoor kinderen vanaf groep 3 maar ook kinderen in de bovenbouw aan de slag kunnen met het rekenpakket.

  • Vloerplaten
  • Polsbandjes
  • 3x 100-veld (tot 10, tot 20 en tot 100)
  • duidelijke handleiding met stappenplan en voorbeelden

Succes vier je met diploma’s

Op het moment dat kinderen het rekenen onder de knie krijgen, kun je dit direct vieren met een vrolijk diploma. Deze zijn gratis te downloaden in de webshop (beelddenkwinkel.nl).

Kosten

Cursus ‘Word een rekenheld met het 100-veld’€60,00
Rekenpakket ‘Word een rekenheld met het 100-veld’€24,95
100-veld kaartje los€1,95
Polsbandjes + en –€4,00
Na de cursus is er gelegenheid om het rekenpakket aan te schaffen met 20% korting.
In no time leren klokkijken

Zin om samen aan de slag te gaan?

Wil jij je kind helpen om het rekenen snel onder de knie te krijgen? Maak dan direct een afspraak.