Scheen 126, 8501 HK Joure
06 43044153
info@inaterra.nl

Leren klokkijken

In ‘no time’ leren klokkijken

Heeft je zoon of dochter moeite met klokkijken op een analoge klok? Veel kinderen hebben moeite het ‘lezen’ van een analoge klok. Waar begin je? Wat betekenen de cijfers, stipjes en wijzers? Met de methode In ‘no time’ leren klokkijken leer ik kinderen op de meest eenvoudige manier klokkijken.

Gegarandeerd succes!

In de afgelopen jaren is in de praktijk gebleken dat kinderen daadwerkelijk al binnen één uur kunnen klokkijken. Soms zelf nog sneller. Dit komt doordat kinderen gestimuleerd worden om zelf de logica te ontdekken in de klok zodat ineens het kwartje valt. Dit blijft altijd een bijzonder moment.

Leren klokkijken

Samenwerken met ouders

In de sessie ben jij als ouder aanwezig zodat jij ook weet hoe de methode werkt. Je kunt dan thuis zelf verder aan de slag gaan met het automatiseren van het klokkijken.

Werken met de beelddenkklok®

Door te werken met een speciale klok met spiekbrief zien kinderen wat er bedoeld wordt met de kwartieren en minuten. Na verloop van tijd hebben kinderen deze klok ‘opgeslagen’ en kunnen ze ook op andere klokken de tijd benoemen.

Het klokkijken beeldend uitgelegd

In een aantal logische stappen leren kinderen:

  • de opbouw van een analoge klok
  • uren benoemen
  • half uur benoemen
  • kwartier benoemen
  • minuten benoemen

Met behulp van een handleiding leren kinderen de stappen die ervoor zorgen dat ze altijd het juiste antwoord geven op de vraag: Hoe laat is het?

Succes vieren met diploma’s

Op het moment dat kinderen het klokkijken onder de knie krijgen, kun je dit direct vieren met een vrolijk diploma. Deze zijn gratis te downloaden in de webshop (beelddenkwinkel.nl)

Kosten

Cursus In ‘no time’ leren klokkijken€60,00
Beelddenkklok® 20 cm€29,95
Beelddenkklok® 25 cm€34,95
Beelddenkklok® 35 cm (schoolklok)€44,95
Werkboek In ‘no time’ leren klokkijken€15,95
Handleiding In’no time’ leren klokkijken€8,95
Na de cursus is er gelegenheid om een klok en/of werkboek aan te schaffen met 20% korting. De klokken worden geleverd met gratis handleiding.
Kinderklok
Kinderklok 35 cm
Cursus klokkijken
werkboek klokkijken beelddenken

Zin om samen aan de slag te gaan?

Wil jij je kind helpen om het klokkijken snel onder de knie te krijgen? Maak dan direct een afspraak.