Scheen 126, 8501 HK Joure
06 43044153
info@inaterra.nl

Klokkijken

Leren klokkijken met de Beelddenkklok®

Met de Beelddenkklok en de handleiding ‘In no time leren klokkijken’ leren kinderen in een paar eenvoudige stappen klokkijken. De Beelddenkklok is ontwikkeld in samenwerking met kinderen met een visuele leerstijl, een klok vóór en dóór kinderen.

Klok met spiekbrief

Op de wijzerplaat is een ‘spiekbrief’ toegevoegd om de stappen van het ‘lezen van kwartieren en minuten’ te vereenvoudigen. De kleine pijltjes aan de onder- en bovenkant van de wijzerplaat helpen bij het juist tellen van de minuten.

Leren klokkijken met spiekbrief

Handleiding met beeldmateriaal

Stapsgewijs leren kinderen het uur, half uur, kwartier én de minuten benoemen. De handleiding geeft inzicht in de opbouw van een analoge klok en de manier waarop tijd wordt ingedeeld. De handleiding ‘vertelt’ het verhaal van het klokkijken op de meest logische manier. Er staan veel voorbeelden in en vragen die je als ouders, leerkracht of coach kunt stellen.

In combinatie met de Beelddenkklok® kunnen kinderen al snel vertellen hoe laat het is.

Werkboek met 300 klokken

Het werkboek is de volgende stap om het leren klokkijken te oefenen. Ieder hoofdstuk (uren, halve uren, kwart over, kwart voor en de minuten) bestaat uit twee opdrachten.

De eerste opdracht is het schrijven van de tijd onder klok (benoemen van de tijd). De tweede opdracht is het tekenen van wijzers in de klok.

werkboek klokkijken beelddenken

300 Oefenklokken en gratis diploma’s

In het werkboek staan ruim 300 klokken om mee te oefenen. Achter de bladen met oefenklokken staan antwoordenbladen om de uitkomsten te controleren. Heb je een hoofdstuk succesvol afgerond, vier dit dan met één van de gratis diploma’s.

Werkboek klokkijken

De klok 20cm is er ook in de formaten: 25cm en 35cm (schoolklok) en er is een 25cm klok in de Friese taal. De Beelddenkklok heeft een Quartz uurwerk met slepende wijzers en tikt niet!

leren klokkijken kinderklok
Friese klok

Bestel je een Beelddenkklok dan wordt de handleiding ‘In no time leren klokkijken’ ter waarde van €8,95 gratis meegeleverd. Het werkboek met ruim 300 oefenklokken is verkrijgbaar voor €17,95

Thuispakket klokkijken

Compleet pakket voor thuis, op school of in je praktijk.

  • Beelddenkklok® 25 cm
  • Handleiding In ‘no time’ leren klokkijken
  • Werkboek In ‘no time’ leren klokkijken

Ook verkrijgbaar in blauw of met Beelddenkklok® 20 cm

thuispakket klokkijken