arrow_drop_up arrow_drop_down

Klokkijken lastig?

Dat hoeft niet meer met deze speciale kinderklok

Hoe werkt deze klok?Uitgebreid getest

Deze manier van leren klokkijken is de afgelopen jaren in mijn praktijk en door een testpanel van kinderen en ouders getest. En met verbluffende resultaten!

Kritische jury

Meer dan 20 kinderen mochten meehelpen bij het ontwerpen van deze kinderklok. Hieruit ontstonden 2 varianten. Een klok voor en door kinderen dus!

Alle informatie in één keer

In de klok zit een spiekbrief verwerkt die kinderen naar verloop van tijd in hun hoofd 'als beeld' opslaan en ook kunnen toepassen op 'gewone klokken'.

Met gratis handleiding

Een simpele beeldende uitleg en stappenplan waarin het grote geheel van het klokkijken duidelijk wordt.

Stel gewoon 3 vragen

Het enige dat jij hoeft te doen is kinderen de juiste vragen te stellen. Deze vind je in de handleiding.

Stap naar digitale klokken

Deze kinderklok helpt kinderen vervolgens bij het ontdekken van logica in het lezen van digitale klokken. 

Het ontstaan van de Beelddenkklok®

De afgelopen jaren heb ik veel kinderen begeleid die, net als mijn dochter, vooral op een beeldende manier leren. Met deze kinderen heb ik tal van speciale klokken beoordeeld en uiteindelijk een eigen klok ontworpen. Hieruit is de Beelddenkklok® ontstaan. De kinderen  konden mij zeer duidelijk vertellen wat ze nodig hadden in een klok:


  • Een witte klok. kinderen raakten in de war van verschillende kleurvlakken. Ze vroegen zich af wat de kleuren betekenden.
  • Alle minuten een cijfer geven, maakte de klok te ‘rommelig’,  alleen de minuten 5, 10, 15 waren nodig om in de klok te vermelden.
  • De wijzers moesten beiden zwart blijven zodat de klok het meest lijkt op een ‘gewone’ klok.
  • Een klok met een slepende secondewijzer, de klok mocht namelijk vooral niet tikken.

Wat maakt de Beelddenkklok® zo succesvol?

Een duidelijke handleiding

In een aantal logische stappen wordt met plaatjes uitgelegd hoe je een analoge klok ‘leest’. De handleiding geeft kinderen op een beeldende manier inzicht in de opbouw van de klok, ze leren stapsgewijs het uur, half uur, kwartier én de minuten benoemen. Deze handleiding wordt gratis meegeleverd bij iedere klok.

Alle informatie in één oogopslag

De kracht van de beelddenkklok zit hem in de spiekbrief op de klok. Voor kinderen ontstaat er een logisch geheel en als jij als ouder of leerkracht de juiste vragen stelt, kunnen kinderen niet anders dan het juiste antwoord geven op de vraag; "hoe laat is het?"

Snel leren klokkijken

Enthousiaste gebruikers

Inmiddels hangt de beelddenkklok in vele huiskamers en ook op scholen door heel Nederland hangen al een aantal klokken. Kinderen, ouders, leerkrachten en kindercoaches zijn enthousiast. De handleiding geeft veel duidelijkheid en kinderen inderdaad vertellen hoe laat het is door de manier van vraagstelling zoals uitgelegd in de handleiding.

Keuze uit 3 formaten

De Beelddenkklok® is te bestellen in drie formaten:

  • 20 cm
  • 25 cm
  • 35 cm (schoolklok)

Reacties op de Beelddenkklok®

"Wat een uitkomst. Mijn dochter is dolenthousiast en wilde de klok zelfs cadeau doen aan haar vriendinnetje die klokkijken ook moeilijk vindt".

Elise, moeder van Tessa, 9 jaar

"Een aantal kinderen in de klas had moeite met analoog klokkijken. Met de beelddenkklok aan de muur en de werkwijze uit de handleiding hadden deze kinderen het binnen een week ook door".

Lerares basisschool, groep 4

"Onze dochter is super blij met de beelddenkklok! Binnen een dag kon ze klokkijken 😃 Een echte aanrader!".

Jenny, moeder van Chantal, 10 jaar

Zin om aan de slag te gaan?